2.Parmak Kebabı
Hakkâri’nin Yüksekova ilçesine özgü bu yemek adını parmak şeklinde kesilen sebzelerden alır. Ana malzemesi patlıcan olan bu yemek yeşilbiber, domates, kuru soğan, patates, salça ile lezzetlendirilir. Karışıma eklenen kuşbaşı et ve baharatlar ise yemeğin lezzetine lezzet katar. Yapımı oldukça kolay olan ama lezzetiyle efsane olan parmak kebabı, Hakkâri sofralarında sık sık yerini alır.
Kuşbaşı etler tencerede kavrulur, üzerine küçük doğranmış domatesler ve soğanlar eklenir. Bir taraftan da parmak şeklinde kesilen patates ve patlıcanlar kızartılır. Etli karışımla birleştirilerek fırına verilir. Bol malzemeli, oldukça da bereketli olan yemek, kalabalık misafir sofralarının en çok tercih edilen yemeğidir. Hakkâri’de bir eve misafir olursanız bu yemeği yeme ihtimaliniz oldukça yüksektir.
- Nerede Yenir: Kebap Lokantaları
- Fiyat Aralığı: Orta Seviye
Yorumlar
Yorum Gönder