5.Doğaba:

 Hakkâri’nin yöresel yemekleri listesinde önemli bir yer tutan doğaba, yapımı oldukça meşakkatli olan bir yemek. Yapımı zor olsa da birçok malzemeyi bir arada bulunduran yemek, tüm uğraşlara değer nitelikte bir lezzete sahip. İçerisinde aşurelik buğday, süzme yoğurt, kıyma, kemikli et, un ve bulgur olan doğaba, Hakkâri halkı tarafından sevilerek tüketilmektedir.

İlk olarak köfte hazırlanır. Aşurelik buğday bir tencerede kaynatılır ve kaynadıktan sonra üzerine kemikli et eklenerek pişirmeye devam edilir. Ayrı bir yerde un, yoğurt ve yumurta iyice çırpılarak pişirilir. İçerisine et ve buğday karışımı ve köfte eklenir. Bir süre daha kaynatıldıktan sonra altı kapatılır ve servis edilir. Yapımı biraz uğraştırıcı olsa da yöre halkının ve misafirlerin çok severek tükettiği yemeği mutlaka deneyin.

  • Nerede Yenir: Çoğunlukla evlerde yapılan doğaba yemeğinin tarifini alarak sizler de evlerinizde yapabilirsiniz. 



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar