4.Jajik:

 Herkesin bildiği ve sıklıkla tükettiği cacığın otlu hali Hakkâri’de jajik olarak adlandırılıyor. Hakkâri’nin etli yemeklerinin yanına çok yakışan jajik, özellikle sıcak yaz günlerinde içinizi serinletecek. Görüntüsü ile haydariye benzeyen, jajik, yoğurt, bol rendelenmiş salatalık, Hakkâri usulü otlar ve bol sarımsakla hazırlanıyor.

Yapımı oldukça kolay olan bu lezzet, ister yemeğin yanında, ister meze olarak, ister tek başına bir aperatif olarak tüketilebilir.  Hakkâri kebapçılarında yemekten önce iştah açmak için masalarda yerini alan jajik mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden biri.

  • Nerede Yenir: Hakkâri genelindeki tüm lokantalarda yemeğinizin yanına isteyebilirsiniz.
  • Fiyat Aralığı: Düşük Seviye


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar