Hakkâri Yöresel Yemekleri
1.Kemikli Kavurma
Hayvancılığın oldukça yaygın olduğu Hakkâri sofralarından et yemekleri eksik olmaz. Et yemekleri arasında en sevilen lezzet ise, kemikli kavurma. Etin kendi yağıyla kavrularak pişirilen yumuşacık et pirinç pilavı ile ve yanında ayranla servis edilir. Ortaya damakları şenlendiren bir lezzet çıkar.
Hakkâri’de kurban bayramlarının vazgeçilmez yemeği olan kemikli kavurma, kalabalık bayram sofralarını süsler. En makbulünün koyun ya da kuzu etinden yapılanı olan kemikli kavurma, kemiğin suyu ile pişirilir ve lezzetli olmasının yanında oldukça da sağlıklı olur. Çoluk çocuk herkesin severek tükettiği bu lezzetin pişerken etrafa yaydığı koku herkesin iştahını açar. Hakkâri’de denemeniz gereken lezzetlerden biri olan kemikli kavurmayı tatmadan şehirden ayrılmayın.
- Nerede Yenir: Çoğunlukla evlerde yapılan kemikli kavurma yemeğinin tarifini alarak sizler de evlerinizde yapabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder