3.Tandır Ekmeği:

 Tandır ekmeği geleneği asırlardır ülkemizde varlığını korumaktadır ve özellikle de Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde hala sofra kültüründe yerini korumaktadır. Birçok şehirde özlenen lezzetler arasında yer alan ancak Hakkâri’de hem köy evlerinde tandırlarda pişirilen hem de paketlenmiş halde marketlerde ve fırınlarda bulunabilen tandır ekmeği, Hakkâri sofralarında özellikle de et yemeklerinin yanında çok sevilir.

Özel hazırlanmış tandır fırınlarında odun ateşinde pişirilen tandır ekmekleri uzun süre tazeliğini korumasıyla ünlüdür. Böylece yazın yapılan ekmekler uzun ve soğuk kış günlerinde sadece sobanın üzerinde ısıtılarak tüketilebilir. Size bildiğiniz bütün ekmekleri unutturacak, yumuşacık dokusu ve eşsiz lezzetiyle çok seveceğiniz tandır ekmeğini mutlaka denemelisiniz.

  • Nerede Yenir: Çoğunlukla evlerde yapılan tandır ekmeğinin tarifini alarak sizler de evlerinizde yapabilirsiniz. Tandır ekmeğini Hakkâri şehir merkezinde bazı fırınlarda da bulabilmeniz mümkündür.
  • Fiyat Aralığı: Düşük Seviye
  

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar